22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο

«Είστε η ελπίδα που έχουμε πάντα για να πορευόμαστε. Και αυτή η Ανάσταση, με την δικιά σας παρουσία πάλι, μας δίνει την ελπίδα για μια νέα ανάταση. Είστε πάντα μία φλόγα ελπίδας και σας ευχαριστούμε»!

Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και ζεστασιάς για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη άνοιξαν μέσα στις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
Με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και το φετινό Πάσχα εστάλησαν αγαθά για το Πασχαλινό τραπέζι, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε Δήμους, Μητροπόλεις, φορείς και Ιδρύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Θέλοντας να τους ευχηθεί και εκφράσει την ειλικρινή της συμπαράσταση μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους των φορέων, την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021.
«Το φετινό Πάσχα βρίσκει τη χώρα μας, όπως και ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα. Η κοινωνία μας μένει, όμως, όρθια χάρη στις διαρκείς προσπάθειες του καθενός από εσάς, και όλων μας, με τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές βεβαίως στην πρώτη γραμμή της μάχης. Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και να τους δώσουμε δύναμη κι ελπίδα.
Ολόκληρη η οικογένεια του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Ιδρύματός μας βρίσκονται στο πλευρό τους και στο πλευρό καθενός από εσάς, που δίνετε μια καθημερινή μάχη για να φέρετε εις πέρας το ιερό σας έργο. Θέλω να ελπίζω πως η περιπέτεια της πανδημίας πλησιάζει προς το τέλος της. Είμαι πεπεισμένη πως η Ελληνική κοινωνία θα βγει νικήτρια. Πως ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας θα ξεδιπλώσουν ένα προστατευτικό πέπλο γύρω μας που θα μας οδηγήσει στο δρόμο προς την τελική «θεραπεία». Αυτό το Πάσχα θα ενώσουμε τις προσευχές μας μαζί σας και θα παρακαλέσουμε τον Θεό να χαρίσει την υγεία και την ασφάλεια σε όλους, και σύντομα να μπορούμε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα που θα μας επιτρέψει να ονειρευόμαστε για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες ένα καλύτερο αύριο» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν συγκινημένοι την κυρία Βαρδινογιάννη για τη στήριξη, την αγάπη και τη συμπαράστασή της:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ:
Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Ι. Μ. Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κύριο Ειρηναίο, ο πατήρ Εμμανουήλ Διαμαντάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λέγοντας: «Για μια ακόμα φορά γινόμαστε κοινωνοί της προσωπικής σας μέριμνας που ταπεινά επιτελείτε από την Μητρόπολή μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί συνεχίζετε μέσα από αντίξοες συνθήκες να σκορπάτε απλόχερα την ελπίδα, έτσι όπως εσείς γνωρίζετε καλύτερα. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις αιώνιες ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κύριου Ειρηναίου, αλλά και την ευγνωμοσύνη, τόσο των εργαζομένων, όσο και των ωφελούμενων, των κατοίκων, των ηλικιωμένων και των μοναχικών ανθρώπων που κατοικούν στα ορεινά χωριά του νότιου τμήματος του Νομού Ρεθύμνης».
Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, ο πατήρ Γεώργιος Ζώρζος ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε! Σας αισθανόμαστε συνέχεια δίπλα μας, διότι έχετε πίστη στο Θεό και αγάπη στο συνάνθρωπο. Αυτό είναι το εχέγγυο που δίνει και σε εμάς την βεβαιότητα ότι έχουμε ένα γλυκύτατο άνθρωπο δίπλα μας στα έργα αγάπης τόσο των συσσιτίων, όσο και όλων των υπόλοιπων έργων αγάπης: κατασκηνώσεων και δεμάτων αγάπης, στα οποία πάντοτε είστε δίπλα μας. Σας ευχαριστούμε».
ΔΗΜΟΙ:
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κύριος Γιώργος Παναγόπουλος ευχαρίστησε με θερμά λόγια την κυρία Βαρδινογιάννη και ανακοίνωσε πως σε αναγνώριση της μεγάλης στήριξής της στον Δήμο Σαλαμίνας, ο Δήμος θα την ανακηρύξει σε Επίτιμη Δημότη: «Θέλω να πω για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της στο νησί μας. Μια προσφορά που εκτείνεται τόσο στην ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας, στον θεσμό «Το Κουτί του Φοιτητή», μέσα από τον οποίο ενισχύουμε φοιτητές της Σαλαμίνας που σπουδάζουν, και βέβαια στο μεγάλο έργο που αποπερατώθηκε πριν λίγο καιρό, την λειτουργία μιας νέας πτέρυγας στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Ο Δήμος μας σκοπεύει στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του μετά το Πάσχα να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για να ανακηρυχθεί η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη Επίτιμη Δημότης Σαλαμίνας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την προσφορά της στο Δήμο μας».
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κύριος Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την πολύχρονη και διαρκή προσφορά και στήριξή της: «Είστε πάντοτε κοντά στο Δήμο μας. Η προσφορά σας είναι μακρόχρονη, πολύ γνωστή πλέον σε όλο το Δήμο και φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες η ΕΛΠΙΔΑ κι εσείς δώσατε το πασχαλινό «παρών». Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Ο Θεός να σας έχει καλά και να συνεχίζετε το φιλάνθρωπο και δημιουργικό έργο σας, το οποίο δυναμώνει τις προσπάθειες της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, αλλά επίσης προσφέρει και ένα ιδανικό υπόδειγμα και για άλλους συμπολίτες μας, ένα φωτεινό παράδειγμα που μπορούν να το ακολουθήσουν».
ΙΔΡΥΜΑΤΑ/ΦΟΡΕΙΣ:
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων, κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, ευχαριστώντας την κυρία Βαρδινογιάννη για τη σπουδαία της προσφορά ανακοίνωσε πως στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο κτίριο παροχής υπηρεσιών για τη στήριξη της ακραίας φτώχειας, θα δοθεί το όνομα της κυρίας Βαρδινογιάννη: «Χάρη στην ευλογία της κυρίας Βαρδινογιάννη μπορούμε και συνεχίζουμε. Αποφασίσαμε το Πολιτιστικό Κέντρο, που περιέχεται και αυτό στο κτίριο παροχής υπηρεσιών για την στήριξη της ακραίας φτώχειας, να το ονοματίσουμε «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», τιμώντας ένα πρόσωπο που για εμάς έχει φέρει τεράστια δύναμη και προοπτική και πολλές ελπίδες κι αισιοδοξία. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τη δική σας συμβολή σε λίγες μέρες, ξεκινώντας από σήμερα, θα προσφέρουμε πάνω από 2000 πακέτα σε δικαιούχους, άπορους, σε άπορες οικογένειες».
Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», κύριος Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη με μεγάλη συγκίνηση: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας, εκ μέρους του προσωπικού μας: νοσηλευτικού, διοικητικού, βοηθητικού, για την αμέριστη συμπαράσταση και συμπόρευση στο δύσκολο αγώνα μας τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης της πανδημίας. Είστε πάντα δίπλα μας, είστε πάντα στο πλευρό μας, και όχι μόνο σε εμάς, αλλά και τους νοσηλευόμενους, οι οποίοι όπως πολύ καλά γνωρίζετε περνούν δύσκολες στιγμές στις κλίνες όλων των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Άνθρωποι με όλα τα γράμματα κεφαλαία, όπως είστε εσείς, μας βοηθούν να κάνουμε το έργο μας, αλλά και να φέρουμε και το φως της ψυχής σε όλους αυτούς τους ανθρώπους».
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Η Παμμακάριστος», κύριος Νικόλαος Ρούσσος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της: «Είστε η ελπίδα που έχουμε πάντα για να πορευόμαστε. Και αυτή η Ανάσταση, με την δικιά σας παρουσία πάλι, μας δίνει την ελπίδα για μια νέα ανάταση. Είστε πάντα μία φλόγα ελπίδας και σας ευχαριστούμε».
Η κυρία Σοφία Ρίστα, κοινωνική λειτουργός από την Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» μίλησε με συγκινητικό τρόπο για τις μεγάλες δυσκολίες των παιδιών που μεγαλώνουν μακριά από τις οικογένειές τους: «Κυρία Βαρδινογιάννη, όπως ξέρετε για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα ιδρύματα παιδικής προστασίας, η ζωή τους μοιάζει λίγο σαν το Γολγοθά. Σηκώνουν το σταυρό που λέγεται «μεγαλώνω εκτός της οικογένειάς μου, μακριά από τους δικούς μου». Όποιος συμβάλλει, όποιος βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί ώστε η ανάβαση προς τα Ιεροσόλυμα να γίνεται πιο εύκολη, έχει μεγάλη σημασία. Η συνεχόμενη προσφορά σας για αυτά τα παιδιά να σηκώσουν το σταυρό τους και να βρεθούν μια ώρα αρχύτερα στην ανάσταση είναι σπουδαία και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα».
O Συντονιστής Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, κύριος Απόστολος Κουρουμιχάκης, μετέφερε τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερώνυμου καθώς και των παιδιών του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου: «Θα μπορούσα να επαναλάβω όλα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό σας, αλλά θεωρώ και πάλι πως θα είναι λίγα. Λίγα γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που κάνετε, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά και για ιδρύματα, νοσοκομεία και άλλους φορείς που προσφέρουν στην κοινωνία. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος που είναι και ο Πρόεδρος του Διοικητικού μας Συμβουλίου καθώς των παιδιών μας, όπως και του προσωπικού. Σας ευχαριστούμε για όλα!»
Η Διευθύντρια της Παιδόπολης «Άγιος Ανδρέας» κυρία Μαρία Αποστολοπούλου μετέφερε τις ευχαριστίες των παιδιών: «Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΛΠΙΔΑ και την κυρία Βαρδινογιάννη για την φροντίδα της. Είμαστε πάντα μέσα στο σχεδιασμό της. Από όλα τα παιδιά και τους συνεργάτες μου σας μεταφέρω θερμές ευχές για μια Καλή Ανάσταση».
Η Ηγουμένη και Διευθύντρια του “Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος-Oρθόδοξο Xωριό” Μοναχή Μαρία μίλησε για τη σημασία της προσφοράς και της αγάπης: «Όλες οι γιορτές της Εκκλησίας μας είναι γιορτές αγάπης. Μας θυμίζουν διαρκώς την αγάπη του Θεού κι αυτή ιδιαίτερα η γιορτή είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι δείχνει όλη την αγάπη του Κυρίου που θυσίασε τη ζωή του για εμάς. Αυτή την αγάπη πρέπει να την έχουμε όλοι στην καρδιά μας. Να την δούμε, να την βιώνουμε και είναι πολύ μεγάλη χαρά μας όταν βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι αφιερώνονται στην κοινωνία. Ιδιαίτερα η κυρία Βαρδινογιάννη που έχει σκύψει πάνω στον ανθρώπινο πόνο με πολλή φροντίδα και αγάπη και το δείχνει καθημερινά. Εύχομαι αυτή η αγάπη να υπάρχει πάντα στις καρδιές μας, ο Κύριός μας να μας εμπλουτίσει με κατανόηση με πράξεις και όχι μόνο με λόγια».
Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» κυρία Αναστασία Βαρδουλάκη τόνισε από την πλευρά της: «Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, η οποία είναι αδιάλειπτη. Όλοι εμείς που είμαστε κάτω από τη σκέπη σας, και προφανώς κάτω από την φροντίδα σας, προσπαθούμε στο ελάχιστο να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του ειλικρινούς σας κοινωνικού έργου. Η ακτινοβολία της προσφορά σας αποτελεί λύση για τα παιδιά μας, και σας ευχαριστούμε πραγματικά μέσα απ’ την καρδιά μας που πάντα έχετε γνώση των αναγκών μας και φροντίζετε να συνεπικουρείτε στο δικό μας έργο».
Τη συζήτηση συντόνισε η Γενική Γραμματέας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα.
Πηγή: https://www.facebook.com/elpidaassociation/

Post a comment

Skip to content