22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

Τέχνη και Αυτιστική Βιωματική Εμπειρία

Το απόγευμα της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2019, ο κόσμος της τέχνης συναντήθηκε με τον κόσμο της αναπηρίας, σε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική και φιλανθρωπική εκδήλωση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ “Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ”, που έγινε στους υπέροχους χώρους του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου που παραχωρήθηκαν ευγενικά για την περίσταση.
Το ΙΔΡΥΜΑ, που υπηρετεί πάνω από 40 χρόνια άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, κάλεσε ανθρώπους της τέχνης να αναπαράγουν μέσα από τη δική τους ματιά, το αυτιστικό βίωμα.
Το αποτέλεσμα ήταν η εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης που εκτέθηκε στην εκδήλωση, η οποία αναπαριστά την αυτιστική βιωματική εμπειρία μέσα από την οπτική των καλλιτεχνών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση -του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας των πολιτών- στις ειδικές και διαχρονικές ανάγκες φροντίδας και υποστήριξης των αυτιστικών ατόμω
Την εκδήλωση χαιρέτησε με θέρμη η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, δίνοντας την ελπίδα σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η Πολιτεία θα ενσκήψει στα ειδικά και απαιτητικά ζητήματα του αυτισμού.
Και για τους παρευρισκόμενους, η εκδήλωση κινητοποίησε υγιή προβληματισμό και έδωσε μια “άλλη ματιά”, για τους εν τω φάσμα συνανθρώπους μας.
Η βραδιά έκλεισε με ένα υπέροχο γεύμα, που παρατέθηκε με την επιμέλεια και ευγενική χορηγία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, του catering La Fourchette και του Κτήματος Λαντίδη που επιμελήθηκε το κρασί.
Τα έργα στη συνέχεια, θα βρίσκονται στους χώρους του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ στη Νέα Μακρή, στη διάθεση όσων επιθυμούν να υποστηρίξουν το ΙΔΡΥΜΑ και τις υπηρεσίες του προς τους ανθρώπους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Post a comment

Skip to content