22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

Ένα ολοκαίνουργιο λεωφορείο για τα παιδιά μας! Δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 εγκαινιάσαμε με μεγάλη χαρά, το νέο μας σχολικό λεωφορείο που θα κάνει την καθημερινότητα των εξυπηρετούμενων στις δομές μας Α με Α, με αυτισμό ή/και νοητική αναπηρία, σημαντικά καλύτερη.

Η αγορά του καινούργιου λεωφορείου, χρηματοδοτήθηκε με ΔΩΡΕΑ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ), είναι 35 θέσεων τύπου NAVIGO T MEGA S μάρκας OTOKAR και θα διευκολύνει σημαντικά, για άλλη μια φορά, τη ζωή εξυπηρετούμενων και προσωπικού, με την καθημερινή και ασφαλή μετακίνηση εξυπηρετούμενων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ». Παράλληλα θα εξυπηρετεί και τις μεταφορές τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικοποίησης που υλοποιούμε.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ) ως σταθερός αρωγός και Μέγας Δωρητής του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», συμβάλλει στη βιωσιμότητα του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ». Συγκεκριμένα, εκτός της προμήθειας του νέου λεωφορείου, το ΙΣΝ συντέλεσε για την προσαρμογή παλαιών κτιριακών δομών μας στο υφιστάμενο ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας) σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, εξαιρετικά σημαντικά στην μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη διαρκή και πολύτιμη προσφορά τους στους ανθρώπους με αναπηρία. 

Τον Αγιασμό του οχήματος τέλεσε ο Σεβασμιότατος Έξαρχος Ελληνορύθμων Καθολικών, Εμμανουήλ Νιν και την τελετή πλαισίωσαν, η Σεβαστή Αδελφή της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου Δωροθέα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» κ. Νικόλαος Ρούσσος, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Φίλιππος Ντεβεντζής, η  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Eιδική Σύμβουλος Διοίκησης & Ανάπτυξης του Ιδρύματος κα Kυριακή – Ιουλία Σταυρίδου, στελέχη της προμηθεύτριας εταιρείας του νέου οχήματος Bus & Coach Hellas, εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι του Ιδρύματος.

Τη σεμνή τελετή τίμησε με την παρουσία της και η τοπική κοινότητα. Από το Δήμο Μαραθώνα – Νέας Μάκρης ο Δήμαρχος, κ. Στέργιος Τσίρκας  και από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, κ. Γεράσιμος Βουδούρης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την πρόσφατη δωρεά του σε self test, που θα καλύψουν τον προληπτικό anti-covid έλεγχο του εξυπηρετούμενου πληθυσμού μας για 2 εβδομάδες.

 

Post a comment

Skip to content