ΚΔΗΦ-Κέντρο Διημέρευσης Και Ημερήσιας Φροντίδας

Στο Κέντρο Διημέρευσης Και Ημερήσιας Φροντίδας λειτουργούν Ειδικά Εργαστήρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κεραμικής, Ψυχρής Κεραμικής, Μαγειρικής, Χειροτεχνίας Και Διακόσμησης, Οικιακής Οικονομίας, Κηπουρικής) και τρία Τμήματα Ημερήσιας Διαβίωσης.

Στα ειδικά εργαστήρια εκπαίδευσης και κατάρτισης οι εξυπηρετούμενοι  εκπαιδεύονται στο αντικείμενο του κάθε εργαστηρίου προσαρμοσμένο στις δεξιότητες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, αλλά και της ομάδας εν γένει. Παράλληλα υποστηρίζονται συνολικά στην ανάπτυξη και διατήρηση των δεξιοτήτων τους, στην κοινωνικοποίηση τους και την -κατά το δυνατόν- ένταξη και ενσωμάτωση τους στην κοινωνική ζωή και στην αγορά εργασίας.

Οι εξυπηρετούμενοι όλων των εργαστηρίων εκπαίδευσης και κατάρτισης και των τμημάτων ημερήσιας διαβίωσης συμμετέχουν σε ομαδικά προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, προσαρμοσμένης κινητικής αγωγής και άθλησης, μουσικοθεραπείας, ενώ παράλληλα παρακολουθούν και εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης.

Εργαστήριο Οικιακής Οικονομίας

Στο εργαστήριο Οικιακής Οικονομίας εκπαιδεύονται άτομα με στόχο να αυτονομηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο σε Δραστηριότητες Καθημερινής Διαβίωσης.

Εργαστήριο Μαγειρικής

Οι ωφελούμενοι υπό την εποπτεία της εκπαιδεύτριάς τους παρασκευάζουν διάφορα γλυκά, επιδόρπια, αρτοσκευάσματα και σνακ. Στόχος είναι να εκπαιδευτούν τα εμπλεκόμενα άτομα στην αξία τήρησης της τροφικής πυραμίδας καθώς και στην επιλογή υγιεινών τροφών.

Εργαστήριο Κεραμικής

Οι ωφελούμενοι εκπαιδεύονται στη χρήση πατητών και χυτών καλουπιών, στο ξεκαμίνιασμα των κεραμικών, στο γυάλωμά τους και τέλος στη ζωγραφική τους.

Εργαστήριο Ψυχρής Κεραμικής

Οι ωφελούμενοι εξασκούνται στη λεπτή κινητικότητα, τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τη γνωριμία με τα χρώματα και τα υλικά. Ταυτόχρονα κατασκευάζουν καλαίσθητα και χρηστικά αντικείμενα.

Εργαστήριο Χειροτεχνίας και Διακόσμησης

Οι ωφελούμενοι εκπαιδεύονται και κατασκευάζουν διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα και εποχιακά είδη. Γίνεται κατάρτιση στην τέχνη της βαφής, της ζωγραφικής και γενικά της χειροτεχνίας σε διάφορα αντικείμενα όπως μπουκάλια, ξύλινες επιφάνειες και αντικείμενα από πηλό.

Εργαστήριο Κηπουρικής

Στοχεύει στην ανάπτυξη γνωστικών και πρακτικών δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων σε μια ευρεία γκάμα εργασιών. Οι ωφελούμενοι μαθαίνουν τα είδη φυτών, την καλλιέργεια και φροντίδα αυτών καθώς και τον χειρισμό βασικών εργαλείων. Καλλιεργούν κυρίως αρωματικά φυτά και λαχανικά. Επιπλέον αναπτύσσοντας την έννοια της ανακύκλωσης επαναχρησιμοποιούν διάφορα υλικά που βρίσκονται στον κήπο (τάβλες, κουκουνάρια, παλιές γλάστρες, πλαστικά δοχεία, κ.α.).