22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

Επίσκεψη του Προέδρου της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις καθολικές Ανατολικές Εκκλλησίες, Καρδινάλιου LEONARDO SANDRI, στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»

Tην Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, μας τίμησε με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιος Leonardo Sandri, στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην Ελλάδα από 11 έως 17 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με το σχετικό Ανακοινωθέν της Ρωμαϊκής Συνόδου, το πρωινό της Τετάρτης, ο Καρδινάλιος είχε συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στη συνέχεια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια. Το πρωινό της Πέμπτης, ήταν αφιερωμένο στην Εξαρχία Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος, με επίσκεψη στο Ίδρυμα για το Παιδί Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στη Νέα Μάκρη.

Τον Καρδινάλιο υποδέχτηκαν θερμά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ, κ. Νικόλας Ρούσσος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Κοντογιώργος και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Φίλιππος Ντεβεντζής. Ο Καρδινάλιος, αφού πρώτα ενημερώθηκε για το έργο του Ιδρύματος, στη συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους και τα ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια όπου συνομίλησε με τους ωφελούμενους και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Την επίσκεψη πλαισίωσαν με την παρουσία τους ο Αποστολικός Nuncio, Πρέσβης της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα Savio Hon Tai-Fai, o Έξαρχος Ελληνορύθμων Καθολικών, Εμμανουήλ Νιν και οι Σεβαστές Αδελφές της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου, Δωροθέα και Θεοδοσία.

Ο Καρδινάλιος μετέφερε σε όλους, το θερμό χαιρετισμό του Αγίου Πατέρα, Πάπα Φραγκίσκου, τονίζοντας την στήριξή του στον αγώνα της Ελλάδος για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, χορηγώντας την Αποστολική ευλογία ως δείγμα αγάπης και εγγύτητας.

Από αριστερά προς δεξιά: ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», κ. Νικόλας Ρούσσος,
 ο Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιος Leonardo Sandri,
o Έξαρχος Ελληνορύθμων Καθολικών, Εμμανουήλ Νιν, η Σεβαστή Αδελφή της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου, Θεοδοσίακαι ο Αποστολικός Nuncio, Πρέσβης της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα Savio Hon Tai-Fai

 

 

Post a comment

Skip to content