22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

«Τα πιο πολύτιμα βραβεία που κρατώ είναι τα παιδικά χαμόγελα» [Μαριάννα Βαρδινογιάννη]

«Η αρχόντισσα της αγάπης», όπως έχει χαρακτηριστεί, έφυγε από τη ζωή.
Αγωνίστηκε για την ειρήνη, την Υγεία, την εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.
Η ιδιαίτερη προσφορά της αλλά και η δράση της μέσω των Ιδρυμάτων που η ίδια δημιούργησε, έγινε φάρος και οδηγός ζωής για χιλιάδες οικογένειες.
Το έργο της αναγνωρίστηκε διεθνώς λαμβάνοντας τον τίτλο της «Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως» της UNESCO το 1999 ενώ δεκάδες υπήρξαν οι βραβεύσεις και οι τιμητικές διακρίσεις με αποκορύφωμα το παγκόσμιας εμβέλειας βραβείο του ΟΗΕ «Νέλσον Μαντέλα» το 2020.
Η αγκαλιά της όμως ήταν τόσο μεγάλη που εκτός των παιδιών με καρκίνο χωρούσε και αυτά με αναπηρία. Για περισσότερα από 20 χρόνια, διοργάνωνε για τα Ιδρύματα της Αθήνας μία ξεχωριστή ετήσια γιορτή! Τα παιδιά μας (παιδιά με αυτισμό ή/και νοητική υστέρηση) ανυπομονούσαν ιδιαίτερα για αυτή την εξαίρετη εκδήλωση την οποία επιμελούνταν προσωπικά και στην οποία ήταν πάντα παρούσα!
Παράλληλα, στην πορεία όλων αυτών των χρόνων, δημιουργήθηκαν άρρηκτες σχέσεις μεταξύ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Ιδρύματος για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» οι οποίες και θα παραμείνουν ισχυρές για πάντα.
Μαριάννα, Βαρδινογιάννη …δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Post a comment

Skip to content