22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ART GRILL» ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Άλλη μία εκπαιδευτική χρονιά πλησιάζει στο τέλος και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. προσκάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε γεύμα στο “Τηλέμαχος art grill” στην Κηφισιά». 
Καλό Καλοκαίρι σε ΟΛΟΥΣ!!! 
Read more

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ»

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 το 1o Φεστιβάλ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ», στους χώρους του Ιδρύματος στη Νέα Μάκρη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία υπέροχη θεατρική παράσταση, όπου οι ωφελούμενου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν στους αγαπημένους τους ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες φτιαγμένες από τα ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Στους ρυθμούς του Μουσικού Σχήματος «Λαλητάδες», οι χορευτικές ομάδες των: Σύλλογος Κρητών Νέας Μάκρης Μαραθώνα «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ» και Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», ξεσήκωσαν το κοινό δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την καλοκαιρινή βραδιά, η οποία έκλεισε με την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η Σεβαστή Αδελφή Θεοδοσία της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους όμορους Δήμους, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ» και πλήθος υποστηρικτών και φίλων του Ιδρύματος.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους τους χορηγούς μας για την πολύτιμη στήριξή τους.

Read more

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΔΗΦ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ | ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 | ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Καλοκαιρινή Γιορτή των ωφελούμενων του ΚΔΗΦ του Ιδρύματος και στο 1ο Φεστιβάλ «Παμμακαρίστου», το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στη Νέα Μάκρη.

Tο Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν το Μουσικό Σχήμα «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ»

Συμμετέχουν:

  • Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κρητών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ»
  • Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»

📅 29/06/2024

🕢 Καλοκαιρινή Γιορτή ΚΔΗΦ – 19:00

🕢 Φεστιβάλ «Παμμακαρίστου» – 20:30

📍 Λεωφ. Μαραθώνος 1, ΤΚ: 19005 Νέα Μάκρη

📞 22940 91206 – 22940 96013

Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε μια μοναδική βραδιά!

Read more

«4ο Γεύμα Αγάπης» μια Φιλανθρωπική Δράση του Ιδρύματος

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε το 4ο «Γεύμα Αγάπης» το οποίο είναι μια Φιλανθρωπική Δράση του Ιδρύματος με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων συνανθρώπων του τόπου μας.
Τα “Γεύματα Αγάπης” αποτελούν μία πρωτοβουλία της Διοίκησης η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του συνόλου των μοναχών που υπηρέτησαν το Έργο και το Όραμα της Ι.Μονής Παμμακαρίστου από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα!
Read more

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κατερίνα Θέου, για τη συμβολή της στο κοινωνικό έργο του Ιδρύματος, καθώς και τους κ. Χρήστο Χρόνη και κ. Νίκο Καραχάλιο για τη συμμετοχή τους στη φιλανθρωπική δράση.

Read more

GREEN ARTIST ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ERASMUS+ ΣΤΟ ΕΕΑ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ”

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, μια ομάδα ωφελούμενων από το ΚΔΗΦ του Ιδρύματος «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» είχε τη χαρά να συμμετάσχει σε ένα βιωματικό εργαστήριο τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά, που διοργάνωσε το ΕΕΑ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ” στο πλαίσιο του ERASMUS+ έργου με τίτλο “Green Artist” και περιλάμβανε δυο καλλιτεχνικές δράσεις «Πράσινο Γαϊτανάκι» και «Κήπος από ανακυκλώσιμα υλικά».
Οι ωφελούμενοι ήρθαν σε επαφή με τη φύση συλλέγοντας υλικά από το δάσος της Πεντέλης, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν σε κατασκευές.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Σοφία Καραγκούνη – Senior Project Manager, για την πρόσκληση.
Read more

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την εξαίρετη Μουσικοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγό κα Σοφία Τσανάκα, από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Εκπαιδευτικό – Επιστημονικό προσωπικό παρακολούθησαν μια υπέροχη παρουσίαση με θέμα «Ο ρόλος της μουσικής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ψυχαγωγία των ατόμων με Αναπηρία».

Παρουσιάστηκαν βίντεο και δόθηκαν συμβουλές για τη χρήση της μουσικής και πως αυτή θα προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία στους ωφελούμενούς μέσα στην τάξη.

Read more

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ και/ή ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ»

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 το επιστημονικό προσωπικό του ΚΔΗΦ του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος» έλαβε μέρος στην Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο «Υποστηρίζοντας τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρίες και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες», που διοργάνωσε το ΠΜΣ Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και το Εργαστήριο Κοινωνικής & Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ/ΠΤΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την δομή του ΚΔΗΦ του ιδρύματος. Ήταν μια υπέροχη ομιλία με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις  από πολλούς φορείς που ανέδειξαν τα σημαντικά θέματα για την καθημερινή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία.

Στην Επιστημονική Διημερίδα συμμετείχαν η κα Αναστασία Παπαργύρη Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και η κα Κατερίνα Θέου Ψυχολόγος /ειδική παιδαγωγός του Ιδρύματος.

Read more

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ο κ. Νικόλας Ρούσσος Πρόεδρος του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελένης, μιας μητέρας που μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά.
Η κα Κατερίνα Θέου, Ψυχολόγος/Δημοσιογράφος και Ειδική Μαμά συνάντησε την Ελένη, τον πεντάχρονο Ραφαήλ και τον δεκατριάχρονο Άγγελο στο σπίτι τους στην Καισαριανή πρόσφερoντας όσα άμεσα χρειαζόταν η οικογένεια.
Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το χαμόγελο των παιδιών! Δεσμευόμαστε γι’ αυτά τα χαμόγελα!
Read more
Skip to content