22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

Καλή σχολική χρονιά 2022-2023

Με τα χαμόγελα των παιδιών και τις ευλογίες του Πατέρα Σπυρίδωνα από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης που τέλεσε τον αγιασμό, ξεκίνησε με αισιοδοξία η σχολική χρονιά 2022-2023. Καλή αρχή σε όλους με υγεία και δύναμη!!!😀💙🙋‍♀️🙏
Read more

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση ειδικού παιδαγωγού

 

Nέα Μάκρη, 7 Σεπτεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 898

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» καλεί τους ενδιαφερόμενους να ανταποκριθούν στην παρούσα πρόσκληση για την κάλυψη δύο (2) θέσεων ειδικού παιδαγωγού πλήρους απασχόλησης, για το ΚΔΗΦ του Ιδρύματος.

Απαραίτητα προσόντα:

  • Ελληνικό Πτυχίο ΙΕΚ – ΤΕΙ – ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο, ισότιμο τίτλο, εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού
  • Προϋπηρεσία σε δομές Ειδικής Αγωγής για εφήβους και ενήλικα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Νοητική Υστέρηση
  • Απολυτήριο στρατού ή δικαιολογητικά νόμιμης και μόνιμης απαλλαγής από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άρρενες υποψηφίους
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Επιθυμητά  προσόντα:

  • Γνώση αγγλικών
  • Γνώσεις χρήσης Η/Υ
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο  e-mail του Ιδρύματος info@pammakaristos.eu

Όσοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.

 

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος, καθημερινά, μεταξύ 10.00 -14.00:

Tel.: 22940 – 91206/96013

Διεύθυνση φορέα: Λεωφόρος Μαραθώνος 1, Νέα Μάκρη 19005

Read more

Επίσκεψη Προέδρου Δ.Σ. και μελών της διεπιστημονικής της ομάδας του ΑΛΜΑ – ΑΜΕΑ στο Ίδρυμα

«Ο αυτισμός μας ενώνει! Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» , επισκέφθηκε τη Δευτέρα 04/07/22 το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στη Νέα Μάκρη. Τους δύο φορείς-μέλη του «ΔΙΚΤΥΟΥ» Παρόχων Υπηρεσιών για ΑμεΑ, ενώνει η πολυετής και αποκλειστική ενασχόλησή τους με την εκπαιδευτική και ενταξιακή υποστήριξη πληθυσμών με αυτισμό και νοητική αναπηρία. Η Πρόεδρος του «ΑΛΜΑ» κ. Κ. Γιαννακοπούλου και μέλη της διεπιστημονικής της ομάδας, στο πλαίσιο της επίσκεψης,  είχαν συνάντηση εργασίας με τους επιστημονικά υπεύθυνους των υπηρεσιών του Ιδρύματος, τη Σύμβουλο Οργάνωσης & Ανάπτυξης Υπηρεσιών για ΑμεΑ, μέλος ΔΣ του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», κ. Κ.Ι.Σταυρίδου & τον Επιστημονικό Δ/ντή του Ιδρύματος, παιδοψυχίατρο, κ. Ν.Ζούρο. Ανταλλάχθηκαν σημαντικές εμπειρίες πεδίου και καλές πρακτικές για τη λειτουργία των προγραμμάτων και ανανεώθηκε εκατέρωθεν το ενδιαφέρον,  για περαιτέρω συνεργασία των φορέων, δεδομένης της κοινής στόχευσης των προγραμμάτων τους, σε αυτιστικούς πληθυσμούς.»

 

«Από αριστερά προς τα δεξιά: κ. Κ.Ι.Σταυρίδου, Σύμβουλος Οργάνωσης & Ανάπτυξης Υπηρεσιών για ΑμεΑ, μέλος ΔΣ του Ιδρύματος, κ. Κ. Γιαννακοπούλου, Πρόεδρος ΔΣ του «ΑΛΜΑ», κ. Μυριέλ Μουσνύ, Επόπτρια Κέντρου Ημέρας «ΑΛΜΑ», κ. Σ. Νικολάου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Προπαγγελματικής Κατάρτισης «ΑΛΜΑ», κ. Ν. Κατσαντώνης, ψυχολόγος, Υπεύθυνος Προγραμμάτων του  Ιδρύματος, & κ. Α. Γκούγκλια-Γερμάνη, κοινωνική λειτουργός, Υπεύθυνη Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών Ιδρύματος.

Read more

Θερινά εξωτερικά προγράμματα ΚΔΗΦ Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»

Μικρές αποδράσεις των ωφελούμενων για κολύμπι σε κοντινές παραλίες της ευρύτερης περιοχής της Νέας Μάκρης με τη συνοδεία εκπαιδευτικού προσωπικού και ναυαγοσώστη, εμπλουτίζουν τα θερινά εξωτερικά προγράμματα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς στις νέες και τους νέους των εργαστηρίων.☀️🏊‍♂️⛱
FOTO_1
Read more

Δράση καθαρισμού στο ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος | We Love Marathon – ΠΥΣΕΘ

Μία πολύ σημαντική δράση πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στον υπαίθριο χώρο του ιδρύματος για το παιδί “Η Παμμακάριστος” στη Νέα Μάκρη από τους εθελοντές του We Love Marathon και του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά -Προβαλίνθου, με τη στήριξη του δήμου Μαραθώνος.

Read more

«Γεύμα Αγάπης» του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στη μνήμη της Αδελφής Ειρήνης

Για 2η συνεχή  χρονιά διοργανώθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, «Γεύμα Αγάπης», στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στη Νέα Μάκρη.

Το «Γεύμα Αγάπης» είναι μια φιλανθρωπική δράση του Ιδρύματος ως φορέα της κοινωνίας των πολιτών, με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων συνανθρώπων της περιοχής. Το ίδρυμα παραμένοντας πιστό στην ιστορία του και με φιλανθρωπικές δράσεις για το συνάνθρωπο, ως μέλος της μεγάλης οικογένειας της Caritas, προσφέρει καθημερινά και με  ετήσιες δράσεις, τρόφιμα και είδη καθημερινής διαβίωσης, σε ευάλωτες ομάδες της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Ιδρύματος το 2021 με αφορμή την κοίμηση της τελευταίας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου, Αδελφής Ειρήνης, θέσπισε «Γεύμα Αγάπης» που γίνεται στους χώρους του Ιδρύματος κάθε Ιούνιο και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της, ως φιλάνθρωπης και ακτιβίστριας μοναχής, που αφιέρωσε τη ζωή της υπέρ των ανθρώπων που βρίσκονται σε οποιασδήποτε μορφής ανάγκη.

Στο φετινό «Γεύμα Αγάπης» διανεμήθηκαν 122 μερίδες ζεστών γευμάτων και δώρα στους μικρούς μας φίλους. Ευχαριστούμε θερμά, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα για την πολύτιμη συμβολή της στην επικοινωνία με τους ωφελούμενους.

Read more

Ευχαριστούμε θερμά την Τράπεζα Τροφίμων Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, για τη διαχρονική αρωγή της η οποία είναι πολύτιμη για τη συνέχιση του φιλανθρωπικού και προνοιακού έργου του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», για ανθρώπους με αυτισμό και νοητική αναπηρία.
Παράλληλα, η στήριξη αυτή συμβάλει σημαντικά και στις καθημερινές ανάγκες σίτισης 20 οικογενειών της τοπικής κοινότητας που έχουν ανάγκη, καθώς και στην υλοποίηση διαφόρων κοινωνικών δράσεων του Ιδρύματος σε συνεργασία με άλλους φορείς, με απώτερο σκοπό τη βοήθεια στους συνανθρώπους μας.
Read more

Προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα με χειροποίητες δημιουργίες από τα εργαστήρια του Ιδρύματος!

Εντυπωσιακές λαμπάδες και διάφορα πασχαλινά είδη, είναι στη διάθεσή σας!🐣❤🐑

Read more

 

Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα σημαίνει: διευρύνω το πεδίο της ανθρώπινης εμπειρίας μου, πέρα από τα «στενά» όρια της αισθητηριακής αντίληψής μου.

Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα σημαίνει: προσεγγίζω καλύτερα τη βιωματική εμπειρία του ανθρώπου μη τυπικής ανάπτυξης και μη κανονικής νευρωνικής οργάνωσης, όπως είναι ο αυτιστικός άνθρωπος.

Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα σημαίνει: ότι ο επικοινωνιακός δίαυλος ανοίγει, γίνεται αμφίδρομος, και ο αυτιστικός άνθρωπος προσεγγίζει με τη βοήθειά μου, τη μέση, νευρο-τυπική, ανθρώπινη εμπειρία.

Η ζωή είναι πάντα μία, μόνο η εμπειρία της διαφέρει.

Γι αυτό … αποδέχομαι τη διαφορετικότητα!

Read more
Skip to content