22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

Ευχαριστούμε θερμά την Τράπεζα Τροφίμων Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, για τη διαχρονική αρωγή της η οποία είναι πολύτιμη για τη συνέχιση του φιλανθρωπικού και προνοιακού έργου του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», για ανθρώπους με αυτισμό και νοητική αναπηρία.
Παράλληλα, η στήριξη αυτή συμβάλει σημαντικά και στις καθημερινές ανάγκες σίτισης 20 οικογενειών της τοπικής κοινότητας που έχουν ανάγκη, καθώς και στην υλοποίηση διαφόρων κοινωνικών δράσεων του Ιδρύματος σε συνεργασία με άλλους φορείς, με απώτερο σκοπό τη βοήθεια στους συνανθρώπους μας.
Read more

Προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα με χειροποίητες δημιουργίες από τα εργαστήρια του Ιδρύματος!

Εντυπωσιακές λαμπάδες και διάφορα πασχαλινά είδη, είναι στη διάθεσή σας!🐣❤🐑

Read more

 

Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα σημαίνει: διευρύνω το πεδίο της ανθρώπινης εμπειρίας μου, πέρα από τα «στενά» όρια της αισθητηριακής αντίληψής μου.

Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα σημαίνει: προσεγγίζω καλύτερα τη βιωματική εμπειρία του ανθρώπου μη τυπικής ανάπτυξης και μη κανονικής νευρωνικής οργάνωσης, όπως είναι ο αυτιστικός άνθρωπος.

Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα σημαίνει: ότι ο επικοινωνιακός δίαυλος ανοίγει, γίνεται αμφίδρομος, και ο αυτιστικός άνθρωπος προσεγγίζει με τη βοήθειά μου, τη μέση, νευρο-τυπική, ανθρώπινη εμπειρία.

Η ζωή είναι πάντα μία, μόνο η εμπειρία της διαφέρει.

Γι αυτό … αποδέχομαι τη διαφορετικότητα!

Read more

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα για την Πρώιμη Παρέμβαση στην Ελλάδα από το ΔΙΚΤΥΟ και το EASPD

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 η Ημερίδα με θέμα την «Πρώιμη Παρέμβαση στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΔΙΚΤΥΟ Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία σε συνεργασία με το EASPD (Εuropean Association of Service Providers for Persons with Disabilities), στο συνεδριακό κέντρο του Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ παράλληλα μεταδόθηκε και διαδικτυακά μέσω Zoom. Η εκδήλωση, ακολούθησε τις εργασίες της Τεχνικής Βοήθειας που παρέχεται από το EASPD σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας σε επιλεγμένους Φορείς της χώρας, εστιασμένης στο οικογενειοκεντρικό μοντέλο παρέμβασης.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικών Ενίσχυσης Παιδιών με Αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρης Νικόλσκι. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία και συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα του EASPD, κας Maya Doneva.

Παρόντες ήταν όλοι οι Πρόεδροι Δ.Σ. των φορέων που αποτελούν το Δ.Σ. του ΔΙΚΤΥΟΥ, κ.κ. Ερ. Νεόφυτος (Ι.Π.Α.Π. Η Θεοτόκος), Π. Μπέλλου (Αμυμώνη), Γ. Παπαδάκης (ΙΚΕ ΚΑΣΠ Χατζηπατέρειο), Ελ. Σκουτέλη (ΕΛΕΠΑΠ) και Ν. Ρούσσος (Ίδρυμα για το Παιδί Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ), Αγ. Παπαδάκη (Μέλος ΔΣ EASPD), καθώς και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΙΚΤΥΟΥ, κ.κ. Χ. Ζώτου (Αμυμώνη), Τ. Μαριανός (ΕΛΕΠΑΠ), Γ. Παπακωνσταντίνου (Ι.Π.Α.Π. Η Θεοτόκος), Τ. Σιαμπάνης (ΕΕΑ Μαργαρίτα) και Τζ. Σταυρίδου (Ίδρυμα για το Παιδί Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ).

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική υποστήριξη και συμμετοχή των φορέων-μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ και με τις ευγενικές χορηγίες των εταιρειών EL-TRANSLATIONS, που προσέφερε τη διερμηνεία και CONEQ, που παρείχε τον ακουστικό εξοπλισμό.

Οι εκπαιδευόμενοι από το ειδικό επαγγελματικό εργαστήριο της εστίασης του Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», προετοίμασαν σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή κ. Δεληγιάννη το μπουφέ της εκδήλωσης με γευστικές συνταγές.

Η εκδήλωση συνέβαλε καθοριστικά στο διάλογο γύρω από τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και την καθημερινή πρακτική στον χώρο της Πρώιμης Παρέμβασης στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν οι προοπτικές και έμφαση δόθηκε στη δρομολογημένη θεσμοθέτηση των Υπηρεσιών της Πρώιμης Παρέμβασης στην Ελλάδα.

Χορηγοί της εκδήλωσης: 

 

Πηγή: https://amimoni.gr/imerida-gia-tin-proimi-paremvasi-stin-ellada-apo-to-diktyo-kai-to-easpd/

 

Παρακολουθήστε εδώ:
FORUM ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ – EASPD EARLY INTERVENTION IN GREECE 4 MARCH 2022

 

Read more

Το έθιμο της κυρά Σαρακοστής

Ομαδική εργασία του Εργαστηρίου Κηπουρικής!!!🌸
Read more

Καλή Καθαρά Δευτέρα, καλή Σαρακοστή!!!

Τα παιδιά δεν διαφέρουν πολύ από τους χαρταετους. Είναι φτιαγμένα να πετανε. Χρειάζονται ομως τον αερα, απεριόριστη αγάπη, εμπιστοσύνη και ενθαρρυνση.🪁🪁🪁
Gigi Grahan Tchividjian
Read more

Καλώς ήρθες Μάρτη! Καλώς ήρθες Άνοιξη!

Καλό μήνα σε όλους, με αισιοδοξία και χαμόγελα!🙂🌺🌞☮️

Read more

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», σε γνωστό μεζεδοπωλείο στην Παραλία Νέας Μάκρης.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Νικόλαος Ρούσσος ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους για το έργο που συντελούν και ευχήθηκε η νέα  χρονιά να είναι για όλους, γεμάτη υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Read more

Ένα ολοκαίνουργιο λεωφορείο για τα παιδιά μας! Δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 εγκαινιάσαμε με μεγάλη χαρά, το νέο μας σχολικό λεωφορείο που θα κάνει την καθημερινότητα των εξυπηρετούμενων στις δομές μας Α με Α, με αυτισμό ή/και νοητική αναπηρία, σημαντικά καλύτερη.

Η αγορά του καινούργιου λεωφορείου, χρηματοδοτήθηκε με ΔΩΡΕΑ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ), είναι 35 θέσεων τύπου NAVIGO T MEGA S μάρκας OTOKAR και θα διευκολύνει σημαντικά, για άλλη μια φορά, τη ζωή εξυπηρετούμενων και προσωπικού, με την καθημερινή και ασφαλή μετακίνηση εξυπηρετούμενων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ». Παράλληλα θα εξυπηρετεί και τις μεταφορές τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικοποίησης που υλοποιούμε.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ) ως σταθερός αρωγός και Μέγας Δωρητής του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», συμβάλλει στη βιωσιμότητα του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ». Συγκεκριμένα, εκτός της προμήθειας του νέου λεωφορείου, το ΙΣΝ συντέλεσε για την προσαρμογή παλαιών κτιριακών δομών μας στο υφιστάμενο ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας) σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, εξαιρετικά σημαντικά στην μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη διαρκή και πολύτιμη προσφορά τους στους ανθρώπους με αναπηρία. 

Τον Αγιασμό του οχήματος τέλεσε ο Σεβασμιότατος Έξαρχος Ελληνορύθμων Καθολικών, Εμμανουήλ Νιν και την τελετή πλαισίωσαν, η Σεβαστή Αδελφή της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου Δωροθέα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» κ. Νικόλαος Ρούσσος, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Φίλιππος Ντεβεντζής, η  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Eιδική Σύμβουλος Διοίκησης & Ανάπτυξης του Ιδρύματος κα Kυριακή – Ιουλία Σταυρίδου, στελέχη της προμηθεύτριας εταιρείας του νέου οχήματος Bus & Coach Hellas, εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι του Ιδρύματος.

Τη σεμνή τελετή τίμησε με την παρουσία της και η τοπική κοινότητα. Από το Δήμο Μαραθώνα – Νέας Μάκρης ο Δήμαρχος, κ. Στέργιος Τσίρκας  και από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, κ. Γεράσιμος Βουδούρης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την πρόσφατη δωρεά του σε self test, που θα καλύψουν τον προληπτικό anti-covid έλεγχο του εξυπηρετούμενου πληθυσμού μας για 2 εβδομάδες.

 

Read more
Skip to content