22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ή/και ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ»

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 15.00, το ΠΜΣ “Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει στο Κεντρικό Κτήριο Προπυλαίων, Πανεπιστημίου 30, Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” επιστημονική ημερίδα με θέμα:
«Άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία: Ο λόγος στους γονείς»,
σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλάδος Phelan-McDermid, τον nevronas.gr, την ΑΜΥΜΩΝΗ και το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ».

 

Read more

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, (ΕΕΠΑΟ)

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, διεξήχθη Επιστημονική Διημερίδα, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, (ΕΕΠΑΟ), με χορηγό το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ». Η Διημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ιδρύτριας του Σωματείου κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.
Ομιλητές ήταν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τα μεγαλύτερα Παιδιατρικά, Ογκολογικά Νοσοκομεία του κόσμου όπως Children’s Hospital of Philadelphia, Hopp Children’s Cancer Center Heidelberg (KiTZ), Princess Máxima Center for Pediatric Oncology, Hospital for Sick Children (SickKids), Toronto.
Εκτός από τα πολλά ενδιαφέροντα ιατρικά θέματα, αναπτύχθηκαν και θέματα ψυχοκοινωνικής στήριξης από τον Κοινωνικό Λειτουργό και Υπεύθυνο του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Δημήτρη Νάνη.
Από το Ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», παραβρέθηκαν ο Ψυχολόγος κ. Νικόλαος Κατσαντώνης και η Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Αναστασία Γκούγκλια-Γερμάνη.

 

Read more

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΥΔ ΑΛΚΥΟΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στους χώρους του ΚΔΗΦ την επιστημονική ομάδα της ΣΥΔ ΑΛΚΥΟΝΗ Ναυπάκτου, (κ. Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος Διοικητικός Διευθυντής, κα Ειρήνη Γεωργίου Κοινωνική Λειτουργός και κα Καίτη-Μαρία Κατσιάνου Επιστημονικά Υπεύθυνη των ΣΥΔ).

Τους υποδέχθηκαν οι: κα Αναστασία Γκούγκλια-Γερμάνη, Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας, η κα Αναστασία Παπαργύρη Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και ο κ. Νίκος Κατσαντώνης Ψυχολόγος.

Η επίσκεψη, έγινε με αφορμή τη συνοδεία πρώην οικότροφης μας.

Έγινε, ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος και των εργαστηρίων και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη νομοθεσία που αφορούν στις ΣΥΔ και τη λειτουργία των ΚΔΗΦ.

 

 

Read more

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ»

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τον αυτισμό, το Ίδρυμα για το Παιδί « Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» έλαβε μέρος στην δράση «Ζήσε στον κόσμο του Αυτισμού» που διοργάνωσ Ο κόσμος του Πάρη σε συνεργασία με το Δύναμαι Άκουσέ Με Δάσκαλε, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βούλας- Βουλιαγμένης- Βάρκιζας.
Η συμμετοχή μας είχε ως στόχο την παρουσίαση του ιδρύματος και την δράση του στον τομέα της κοινωνικοποίησης. Στη δράση έλαβαν μέρος η κα Αναστασία Παπαργύρη Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και η κα Κατερίνα Θέου, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και ειδική παιδαγωγός.
Ευχαριστούμε πολύ για τον βήμα που μας δώσατε και είμαστε πάντα διπλά σας.
Read more

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

 

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» καλεί υποψήφιους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσης λογοθεραπευτή, πλήρους απασχόλησης, ορισμένου χρόνου (με προοπτική ανανέωσης) για το ΚΔΗΦ του Ιδρύματος.

 

Απαραίτητα προσόντα:

  • Πτυχίο ΑΕΙ, ΙΕΚ ή αναγνωρισμένο, ισότιμο τίτλο, εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού
  • Απολυτήριο στρατού ή δικαιολογητικά νόμιμης και μόνιμης απαλλαγής από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άρρενες υποψηφίους

Επιθυμητά προσόντα

  • Γνώση αγγλικών
  • Γνώσεις χρήσης Η/Υ
  • Προϋπηρεσία σε χώρο Ειδικής Αγωγής για εφήβους και ενήλικες με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Νοητική Υστέρηση

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο  e-mail του Ιδρύματος info@pammakaristos.eu

 

Όσοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος, καθημερινά, μεταξύ 10.00 -14.00.

 

Tηλ.: 22940 – 91206/96013

E- mail: info@pammakaristos.eu

Διεύθυνση φορέα: Λεωφόρος Μαραθώνος 1, Νέα Μάκρη 19005

 

Αποστέλλοντας το βιογραφικό σας στο info@pammakaristos.eu.δηλώνετε υπεύθυνα, ότι επιτρέπετε στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», να αποθηκεύσει σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή το βιογραφικό σας, το οποίο περιέχει προσωπικά σας δεδομένα, για χρονικό διάστημα 6 μηνών αυστηρά και μόνο για τον προοριζόμενο της αποστολής σκοπό.

 

Read more

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKETBALL

Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του Αυτισμού, το Ίδρυμα δημιούργησε σήμερα 2/4/2024, μια αθλητική δράση ευαισθητοποίησης.
Η ομάδα των γυμναστών ειδικής φυσικής αγωγής Μπαλταδούρος Παναγιώτης, Κασάπογλου Στέλιος, Φάκας Δημήτρης και Σπανός Χρήστος, οργάνωσαν μία μεγάλη σύμπραξη ιδρυμάτων ειδικής αγωγής η οποία έδωσε το παρόν μέσα από το άθλημα του μπάσκετ και σε Αγώνες με στόχο την διασκέδαση και όχι την νίκη!
Οι ωφελούμενοι και οι γυμναστές τους έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και πέρασαν πάρα πολύ όμορφα!
Μαζί μας σήμερα ήταν: το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, το ΕΕΕΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, το ΙΔΡΥΜΑ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» αλλά και το «Τζάμπολ Αγάπης™» του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με μια εθελοντική ομάδα υπέροχων ανθρώπων που μας βοήθησαν σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Ευχαριστούμε τον Γιάννη Δρίβα, την Σοφία Φουσιάνη και την Λίλη Λαμπίρη.
Τους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ θερμά για την παρουσία και την συμμετοχή τους!
Read more

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Οι ωφελούμενοι του ιδρύματος μας συναντήθηκαν και δημιουργήσαν μια ομαδική αφίσα ως δώρο για τα άτομα με Αυτισμό. Μέσα από την σύνθεσή αυτή θέλουν να δηλώσουν τη παρουσία τους και την ανάγκη τους για μια κοινωνία πολύχρωμη, χαρούμενη και ίση προς όλους!
Read more

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» θα συμμετάσχει στο 1o Πανελλήνιο Διαθεματικό Συνέδριο Ειδικής Αγωγής

Σκοπός του Συνεδρίου με θέμα «Σύνορα στην Ειδική Εκπαίδευση – Προοπτικές μιας Νέας Εποχής» είναι να προωθήσει την εκπαιδευτική και επαγγελματική αριστεία, να δημιουργήσει βιώσιμες λύσεις, να αναδείξει τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές προοπτικές στην ποιότητα της μάθησης, στη συναισθηματική σταθερότητα και στην προσαρμογή των ατόμων με αναπηρίες.
Το Ίδρυμα μας θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Συνέδριο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό.
Σας προσκαλούμε με πολύ χαρά να συζητήσουμε και να αναπτύξουμε σημαντικά θέμα που αφορούν την καθημερινότητα και την εκπαιδευτική στήριξη των ατόμων με αυτισμό.
Αναστασία Παπαργύρη
Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Τηλ. επικοινωνίας: 22940 – 91206/96013, καθημερινά 08.30π.μ. -14.30μ.μ.
6 & 7 Απριλίου 2024
Σάββατο και Κυριακή – 10:00π.μ.-17:30μ.μ.
Royal Olympic Hotel Αθήνα
Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα 117 43

Περισσότερες πληροφορίες στο https://diathematiko.gr/

Read more

Επιστημονική Ημερίδα ΕΛΕΤΥΠΕ «Υποστηριζόμενη Εργασία: Διασφαλίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών» 28 Μαρτίου 2024

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, η Κοινωνική Λειτουργός κα Αναστασία Γκούγκλια-Γερμάνη και η Εργοθεραπεύτρια του Ιδρύματος κα Αριστέα Λεβάκη, παρακολούθησαν Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας (Ελ.Ετ.Υπ.Ε.), με θέμα «Υποστηριζόμενη Εργασία: Διασφαλίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του «Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου» της ΠΕΨΑΕΕ στην Αθήνα.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η παρουσίαση «καλών πρακτικών» σε σχέση με την τοποθέτηση των ωφελούμενων με διανοητική αναπηρία σε υποστηριζόμενη εργασία.

Read more

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΜΑΡΙΣΤΟΣ»

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού του Ιδρύματος, υλοποιήθηκε σήμερα 28/3/24, σεμινάριο Α’ Βοηθειών και Διάσωσης, διάρκειας 5 ωρών, από τον εκπαιδευτή του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ν. Μπαρλαγιάννη.
Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό αλλά και πρακτικό μέρος όπου οι εργαζόμενοι συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον σε βιωματικές ασκήσεις παροχής Α’ Βοηθειών.
Read more
Skip to content