22940-91206 | 22940-96013
info@pammakaristos.eu

Blog

Πασχαλινές δημιουργίες από τα εργαστήρια του Ιδρύματος

Ξεχωριστές πασχαλινές χειροποίητες δημιουργίες από τα εργαστήρια του Ιδρύματος!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!🐥🐞ℍ𝕒𝕡𝕡𝕪 𝔼𝕒𝕤𝕥𝕖𝕣🐑🐰
Read more

Ο εθελοντισμός μας ενώνει!

Με χρώματα και πολλά χαμόγελα, ΜΑΖΙ, τονίζουμε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα! Συμβάλουμε στη χαρά της ζωής και στη συνεργασία, προβάλλουμε την αλληλοβοήθεια και τον εθελοντισμό!!!
Ευχαριστούμε πολύ We Love Marathon… Μπράβο σε ΟΛΟΥΣ!!! ✌️
Read more

Ενημερωτική συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων

Σήμερα 4 Απριλίου 2023, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος» διοργανώθηκε ενημερωτική συνάντηση γονέων σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), παρουσίαση των εργαστηρίων, των τμημάτων ημερήσιας διαβίωσης αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν το ΕΕΕΕΚ Νταου Πεντέλης, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών ΑΜΕΑ, το ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου, το ΕΕΕΕΚ της Παμμακαρίστου και το ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου. Οι οικογένειες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προοπτική ένταξης των παιδιών τους στο ΚΔΗΦ να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους.
Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση τους όλους τους φορείς και κυρίως τις οικογένειες των υποψήφιων ωφελούμενων.
Read more

Αθλητική Ημερίδα «Τζάμπολ Αγάπης»

Το ΚΔΗΦ του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2 Απριλίου, διοργάνωσε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, Αθλητική Ημερίδα με Special Event το «Τζάμπολ Αγάπης».
Οι αγώνες διεξάχθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με τη συμμετοχή φορέων ειδικής αγωγής για άτομα με αναπηρία.
Παίκτες, συνοδοί, επιβλέποντες, φίλοι και υποστηρικτές του Ιδρύματος, πέρασαν μια υπέροχη μέρα άμιλλας, χαράς, παιχνιδιού, διάδρασης και επικοινωνίας, που σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε άρτια από το επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».
Read more

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2 Απριλίου

 

 

2  Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αποδοχής του Αυτισμού

 

Σήμερα γιορτάζουμε την αποδοχή και όχι τη συμμόρφωση.
Αλλά, πως θα το πετύχουμε;

Με ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ

 

 • Αναγνωρίζοντας την αδυναμία ατόμων με ΔΑΦ -σε αντίθεση με άλλους ανάπηρους πληθυσμούς- για «κοινωνική ενσωμάτωση» με τους δικούς μας (νευρο-τυπικούς) όρους, χωρίς συνεχιζόμενη, θεσμική & κοινωνική πλαισίωση.
 • Λαμβάνοντας υπόψη -ως μονόδρομο– ειδικά για τους αυτιστικούς πληθυσμούς (ανεξαρτήτως λειτουργικότητας), την κοινωνική ερμηνεία της αναπηρίας, για το σχεδιασμό οποιασδήποτε υπηρεσίας, προγράμματος ή παροχής , δηλαδή

την «αλληλεπίδραση των ατόμων με ΔΑΦ –ως εμποδιζόμενα πρόσωπα- με  τα περιβαλλοντικά εμπόδια, αλλά και τα δικά τους συμπεριφορικά εμπόδια, που συνολικά παρεμποδίζουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία, σε ίση βάση με τους άλλους»

 

( Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ. ,  Προοίμιο , παράγραφος  5)

 

Αποδοχή λοιπόν και όχι συμμόρφωση,  με εξειδικευμένο, συμπεριληπτικό σχεδιασμό και για τους μη νευρο-τυπικούς
Αλλά, πως θα το πετύχουμε;

Πριν όλων, μέσω ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ «ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑ»

 

Δηλαδή:

 • Την απόκλιση που έχει το άτομο με ΔΑΦ, από το μέσο, νευρο-τυπικό βίωμα
 • Τη μοναδικότητα που έχει το κάθε άτομο με ΔΑΦ και ως Α με Α με διάγνωση ΔΑΦ, αλλά και ως άνθρωπος
 • Την υπεραισθησία ή υπαισθησία που μπορεί να υπάρχει στην αισθητηριακή του οργάνωση & αντίληψη, ιδιαίτερα σημαντικές για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
 • Την εναλλακτική εμπειρία ζωής που έχει συνολικά, η οποία ενίοτε είναι τόσο αποκλίνουσα από τη νευρο-τυπική εμπειρία, ώστε είναι ικανή να τεκμηριώσει την αυτιστική βιωματική εμπειρία

 

Πρώτα πρέπει να τη γνωρίσουμε, μετά να την αποδεχτούμε και στη συνέχεια να τη συμπεριλάβουμε σε οποιοδήποτε σχεδιασμό υπηρεσίας ή παροχής

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποδοχής του Αυτισμού αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε πως μπορεί να είναι η αυτιστική βιωματική εμπειρία

 

Τα παρακάτω videos προσομοίωσης, έχουν φτιαχτεί με τη συνεργασία και τη συμβουλευτική ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και έχουν δυνατότητα αυτο-αναφοράς.

 

 

 

Read more

Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός για Α.Μ.Ε.Α. ‘’CUPID’S SPOON’’

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, τα παιδιά του εργαστηρίου μαγειρικής, εκπροσώπησαν το ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» στον Διεθνή Γαστρονομικό Διαγωνισμό για ΑμεΑ ‘’Cupid’s Spoon’’, που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.
Τα παιδια συνόδευσαν οι εκπαιδεύτριες κ. Μπαλή Μαρία και κ. Ρούσσου Μαρία, ενώ τα πιάτα αξιολόγησαν ο σεφ κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ο σεφ @vaskallidis, ο ηθοποιός κ. @lkakouris και η κα Κάρμεν Ρουγγέρη
Ο Καλούδης Στέφανος από το εργαστήριο μαγειρικής του Ιδρύματος, είναι ο νικητής του διαγωνισμού γαστρονομίας ‘’Cupid’s Spoon’’ στην Αθήνα, στην κατηγορία bartender.
Συγχαρητήρια από όλους μας στον Στέφανο και σε όλους τους συμμετέχοντες!!!
Read more

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

 

Νέα Μάκρη 15-02-2023

                                                                                                                        Αρ. πρωτ.: 125

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» καλεί υποψήφιους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη μίας (1) θέσης ψυχολόγου, πλήρους απασχόλησης ορισμένου χρόνου(με προοπτική ανανέωσης) για το ΚΔΗΦ του Ιδρύματος.

 

Απαραίτητα προσόντα:

 • Πτυχίο ΙΕΚ – ΤΕΙ – ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο, ισότιμο τίτλο, εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού
 • Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
 • Εκπαίδευση στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων
 • Προϋπηρεσία σε χώρο Ειδικής Αγωγής για εφήβους και ενήλικα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Νοητική Υστέρηση
 • Απολυτήριο στρατού ή δικαιολογητικά νόμιμης και μόνιμης απαλλαγής από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άρρενες υποψηφίους

Επιθυμητά προσόντα

 • Γνώση αγγλικών
 • Γνώσεις χρήσης Η/Υ
 • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών

 

Παρέχεται υπηρεσιακό λεωφορείο για την μεταφορά των εργαζομένων από και προς τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο  e-mail του Ιδρύματος info@pammakaristos.eu

Όσοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.

 

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος, καθημερινά, μεταξύ 10.00 -14.00:

Tel.: 22940 – 91206/96013

E- mail: info@pammakaristos.eu

Διεύθυνση φορέα: Λεωφόρος Μαραθώνος 1, Νέα Μάκρη 19005

 

Αποστέλλοντας το βιογραφικό σας στο info@pammakaristos.eu.δηλώνετε υπεύθυνα, ότι επιτρέπετε στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», να αποθηκεύσει σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή το βιογραφικό σας, το οποίο περιέχει προσωπικά σας δεδομένα, για χρονικό διάστημα 6 μηνών αυστηρά και μόνο για τον προοριζόμενο της αποστολής σκοπό.

Read more
Skip to content